نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات پایداری:

سابقه ادبیات پایداری به کربلا بازمی گردد

محمدرضا سنگری با اشاره به کتاب علامه مطهری درباره رجزهای کربلا، گفت: سابقه ادبیات پایداری به کربلا بازمی گردد و بخشی از ادبیات پایداری ما مربوط به رجزهایی است که در دفاع مقدس گفته شده است.
کد خبر: ۴۲۳۷۵۲
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۸ - 27October 2020

سابقه ادبیات پایداری به کربلا باز می گردد

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از رشت، «محمدرضا سنگری» نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات پایداری در همایش تجلیل از نویسندگان و فعالان ادبیات پایداری گیلان که در حسینیه هنر رشت برگزار شد، با اشاره به فاصله علم و ذکر، اظهار داشت: علم، آموختن چیزهای نادانسته است، اما گاهی دانسته های خود را فراموش می کنیم و نیازمند ذکر و بازگویی هستیم.

این نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات پایداری تکریم، تجلیل و تعظیم شخصیت های بزرگ را به زبان قرآنی نوعی ذکر و بازگویی معنوی دانست و تصریح کرد: با توجه به آیه «وَمَنْ یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَی الْقُلُوبِ»، تعظیم شعائر الهی پشتوانه قلبی جامعه خواهد بود.

وی با اشاره به سابقه فعالیت خود در حوزه عاشورا، افزود: هفت سال و نیم در باب تالیف کتاب «آینه داران آفتاب» با محوریت اصحاب امام حسین(علیه السلام) مطالعه کردم؛ در این راستا با شخصیت یک ایرانی از دیار دیلم به نام «اسلم بن عمر» آشنا شدم که جزو شهدای کربلاست.

«محمدرضا سنگری» با بیان اینکه اعتقاد دارم زیباترین اثر ادبی در جریان عاشورا توسط همین شخصیت خلق شده است، خاطرنشان کرد: «اسلم بن عمر» دبیر امام حسین (ع) بود و نامه های حضرت را می نوشت، اما به زبان های فارسی، عربی و ترکی نیز شعر می سرود و قصه گوی کودکان کربلا بود.

وی با اشاره به علاقمندی ایرانیان به قصه گویی، متذکر شد: قصه برای ایرانیان بسیار مهم بود و ایرانیان قصه گو بودند و همراه با موسیقی ادبیات را به مردم منتقل می کردند لذا رجزهای «اسلم بن عمر» در میدان کربلا زیباترین رجز در بین رجزهای یاران امام حسین (ع) بود.

این نویسنده برجسته، با اشاره به کتاب علامه مطهری درباره رجزهای کربلا، افزود: سابقه ادبیات پایداری به کربلا باز می گردد و بخشی از ادبیات پایداری ما مربوط به رجزهایی است که در دفاع مقدس گفته شده است. متاسفانه تاکنون درباره رجزهای دفاع مقدس کار نکرده ایم و با گذشت زمان، دیگر به این ادبیات دسترسی نخواهیم داشت.

وی گستره ادبیات پایداری را بسیار وسیع دانست و خاطرنشان کرد: هر نوع ایستادگی انسان برای دفاع از حریم هویتی خویش و هویت بخشی در ذیل ادبیات پایداری قرار می گیرد و لذا ادبیات انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، دفاع از حرم و مدافعان سلامت جزو ادبیات پایداری است.

«محمدرضا سنگری» ادبیات تلگرافی، سنگرنوشته ها، لباس نوشته ها، دشت نوشته ها، جاده نوشته ها، وصیت نامه ها، میثاق نامه ها و ... را بخشی از ادبیات دفاع مقدس دانست و خاطرنشان کرد: هنوز کسی این ادبیات را جمع آوری نکرده و ۱۰ سال دیگر ادبیات دفاع مقدس از دست می رود و دیگر این آثار را در اختیار نخواهیم داشت.

وی با اشاره به همسانی کربلا و دفاع مقدس، افزود: جبهه فقط تراژدی نبود و در کنار سوگ، مرثیه، اشک و دعای کمیل شب های عملیات، شاهد روح های شکفته، نشاط، سرزندگی، شوخ طبعی و طنز پردازی رزمندگان بودیم لذا حداقل در تاریخ ۵۰۰ ساله ایران شکوه، عظمت و صولت دفاع مقدس وجود نداشته است.

این نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات پایداری کوتاهه نگاری های مزار شهدا را بخشی از فرهنگ دفاع مقدس دانست که در حال محو شدن است و تاکید کرد: نیازمند تالیف کتاب و مقاله ادبیات دفاع مقدس به ویژه در حوزه کوتاهه نگاری ها و وصیت نامه ها و سنگ مزارها هستیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها